2019, ANUL DORINȚELOR ÎMPLINITE

Zilele astea și-au făcut apariția primii fulgi de nea. Mi-era dor de ei, de jocul lor, de atingerea lor moale și rece și de….sfârșitul de an alb și viscolit. Vouă nu? Mi-am făcut o cană de ciocolată caldă, am asortat-o cu un bol de nuci tăvălite prin mult zahăr pudră, mi-am tras ciorăpeii cu Moș Crăciun și m-am cuibărit în locul meu preferat. Fotoliul meu roșu a îmbrăcat zilele astea ”pătura de sărbătoare”. E locul perfect pentru depănat povești.☺

Mi-a fost dor să scriu. Nu prea am mai făcut-o în ultima perioadă. Am fost ca într-un carusel: școală, casă, familie, călătorii, prieteni, planuri și în final, puțină liniște. Ce finiș!

Îmi vine acum în minte dorința pe care am avut-o la începutul acestui an. Mi-am propus ca anul 2019 să fie unul de poveste, să fie un an intens, aventuros, plin de provocări și, cel mai important, să fie anul visurilor împlinite. Și au fost câteva…

Freetown Christiania, Copenhaga

Freetown Christiania, Copenhaga

Aeroportul Basel-Mulhouse-Freiburg

Cărturești Carusel, București

Privind în urmă îmi dau seama că a fost un an plin din toate punctele de vedere. Noi, cei trei călători, eu, Dragoș și Mihnea ”am scris” pagini întregi de experiențe unice, emoții puternice, amintiri colorate și îmbrățișări calde. Finalul a fost apoteotic, Mihnea trăind experiența unei călătorii de o săptămână în Turcia, fără noi. A fost momentul în care mi s-a confirmat faptul că microbul călătoriilor e contagios. Ce-mi place!

Cappadocia, Turcia (călătorie Mihnea)

Privesc calendarul de pe birou. E plin de însemnări, date încercuite, perioade hașurate, dorințe și zâmbete. Am vaga impresie că nu își mai găsește locul. E normal, peste câteva zile va fi înlocuit cu altul. Sper ca cel de 2020 să fie la fel de generos în a-mi permite să-l ”îmbogățesc” cu tot felul de adnotări.

Dau paginile celui vechi până ajung la prima lună a anului, ianuarie. Trecând peste toate filele îmi dau seama că anul acesta a fost anul în care am redescoperit România frumoasă, România magică, România unică. A fost anul în care m-am reîndrăgostit de plaiurile natale, de oamenii frumoși care știu să iubească cu patos, de bucatele stropite din belșug cu românism, de cerul mult prea albastru care găzduiește un soare mult prea arzător, ambii sprijiniți pe culmile munților falnici.

Mocănița Huțulca, Moldovița

Pietrele Doamnei, Munții Rarău

2019

Mănăstirea Moldovița

2019

Crama Cotnari, județul Iași

Mănăstrirea Voroneț

Cheile Moara-Dracului, județul Suceava

2019

Codrul Secular-Slătioara, județul Suceava

Casa Străbunicului, Cacica

Știți cât e de frumoasă astă bucată de lume întinsă între Carpați, Dunăre și Marea Neagră? Știți câte minunății ascunde mândra Bucovină? Aveți idee ce comoară e Delta Dunării? Cum te poate cuceri unicitatea Ardealului? Cum se dă natura în spectacol în Banatul Montan? Nu am reușit să scriu despre fiecare experiență avută anul acesta pe plaiurile mioritice dar, amintirile sunt încă proaspete iar fotografiile gata de admirat. Însă, nu va rămâne nimic nepovestit, nu voi rata nicio destinație și vă voi îndemna să vă bucurați și voi de minunățiile descoperite de mine în 2019. Hai să vă arăt pe unde am hoinărit!

2019

Sfântu Gheorghe, Tulcea

2019

Pădurea Caraorman, Delta Dunării

2019

Vârful Toaca, Ceahlău

2019

Transilvanian Brunch, Șeica Mică

2019

Turul Bisericilor Fortificate din Transilvania

2019

Cetatea Alba Carolina

2019

Rimetea, județul Alba

2019

Tinovul Șaru Dornei

2019

Lacul Ochiul Beiului

2019

La Tunele, Cheile Nerei

Apoi, 2019 a fost anul în care am cutreierat nouă țări: Republica Moldova, Italia, Bulgaria, Croația, Ungaria, Suedia, Danemarca, Franța și Elveția. Doamne, ce de povești pe ”tarabă”, câte fotografii, câte aventuri și câtă fericire!

În Republica Moldova m-am reîntors pentru faimosul festival de vinuri de la Cricova, Underland. Odată ce guști licoarea magică din beciurile moldovenești nu ai cum să nu revii aici an de an. Apoi, Chișinăul e raiul gurmanzilor. Ați auzit de ”Cușma lui Goguță”? Doar pentru deliciul ăsta m-aș reîntoarce aici degrabă. 

2019

Underland Cricova, Republica Moldova

Chișinău, Republica Moldova

Italia a fost alegerea lui Mihnea. Pentru el a fost prima întâlnire cu fastuoasa Roma, pentru noi a fost a doua. Italia dă dependență. I-am călcat meleagurile de patru ori și abia aștept să o mai fac și a cincea oară. E deja o dorință pentru 2020. Între timp am achiziționat și biletele de avion, așa că….Italia, venim!☺

2019

Colesseum Roma

2019

Via dei Fori Imperiali, Roma

Despre Bulgaria ce pot să spun? Nu vă limitați să vă gândiți la vecinii de la sud de Dunăre doar în sezonul estival. Bulgaria este o țară pitorească. Am descoperit aici locuri care te cuceresc de la prima privire și oameni extrem de prietenoși. Cât despre legătura noastră ca români cu frumoasele plaiuri sud-dunărene, poveștile aflate sunt fascinante. Sunt câteva locuri la doar câțiva kilometri de graniță care trebuie neapărat văzute:

Peștera Orlova Chuka, Bulgaria

2019

Bisericile Rupestre de la Ivanovo, Bulgaria

Mănăstrirea Basarbovo, Bulgaria

2019

Peștera Devetashka, Bulgaria

2019

Cascadele Krushuna, Bulgaria

Lovech, Bulgaria

Croația a fost destinația de vară. Ce am găsit aici? O insulă ”de aur”, Insula Krk, cu plaje pitorești, orașe scăldate în istorii vechi, bucate de te lingi pe degete și peisaje unice. Apoi, Parcul Național Plitvice m-a făcut să cred că expresia ”Raiul pe pământ” e chiar adevărată. Dacă vizitați Croația nu uitați de Zagreb! E o capitală prietenoasă și tare colorată.

2019

Zagreb, Croația

Insula Krk, Croația

Parcul Național Lacurile Plitvice, Croația

Rastoke, Croația

Dacă spui Ungaria, spui inevitabil Budapesta. E adevărat faptul că faimosul oraș de pe Dunăre e cea mai mare atracție a țării. Totuși, eu am descoperit o comoară, nu departe de capitală, orașul Eger. Se ajunge ușor fiind la doar câțiva kilometri de graniță, e plin de culoare și savoare și e o oază de relaxare. Încercați!

2019

Eger, Ungaria

De aproximativ cinci ani visez să ajung în Danemarca, mai precis în Copenhaga. Anul acesta mi-am îndeplinit visul și am ajuns acasă la Hans Christian Andersen. Cum a fost? De poveste! Și pentru ca fericirea să fie completă am legat Danemarca de Suedia…..prin celebrul pod Øresund. Așadar, Danemarca și Suedia au însemnat Copenhaga, Helsingborg, Helsingor, Malmö și Lund. Eu am ales octombrie. Oare cum ar fi fost vara?

2019

Helsinborg, Suedia

Malmo, Suedia

Lund, Suedia

Helsingor, Danemarca

Copenhaga, Danemarca

Decembrie a fost luna târgurilor de Craciun. Anul acesta am ales să simt magia Sărbătorilor de iarnă în Franța. A fost cea mai inspirată alegere. Alsacia m-a cucerit iremediabil iar zilele petrecute pe străduțele colorate ale orășelelor sale m-au trimis în frumoasa și inegalabila lume a copilăriei. Vedeta zonei? Colmar, orașul care trebuie văzut măcar o dată în viață.

Colmar, Franța

2019

Kaysersberg, Franța

2019

Riquewihr, Franța

Ribeauville, Franța

Cum am încheiat anul? În Elveția, mai precis în Basel. De văzut, de cutreierat, de admirat! E un oraș care are multe de arătat. Recunosc, pe mine m-a cucerit cu arhitectura și cu ciocolata.☺

Basel, Elveția

2019

Basel, Elveția

2019 fost un an special, a fost anul în care ”Taraba cu amintiri” a apărut în paginile Revistei de Turism și s-a auzit și la Radio România Internațional. A fost anul în care am călătorit mai mult ca niciodată și am ajuns în destinații la care cu ani în urmă doar visam. Ce am învățat? Nu există nu se poate!

Ce-mi doresc pentru anul care vine? Cât mai multe destinații surprinzătoare, inspirație, povești trăite la intensitate maximă și cât mai multe zâmbete imortalizate în albumul ”tarabei”. Ce vă doresc vouă? Vă doresc să fiți îndrăzneți, să aveți curajul să credeți că imposibilul poate fi posibil, să faceți ceea ce vă place și să iubiți mult!

La mulți ani!  

Nu încetați să iubiți, fiți frumoși și colorați-vă viața cu amintiri prețioase!☺

Dacă ți-a plăcut articolul, poți lăsa un comentariu mai jos!

Pentru a fi la curent cu toate postarile mele apreciază pagina de facebook  și dă follow pe instagram !

Muzeul Locomotivelor cu Abur, Reșița

2019

Băile Herculane

Cascada Bigăr

Masa tăcerii, Târgu Jiu

Transalpina

Fierbinți-Târg

2019

Echipa ”Taraba cu amintiri”

2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.