UNDERLAND WINE & MUSIC FEST ÎN CRAMELE CRICOVA

Underlad, Cricova

Underlad, CricovaLa prima ediție a Festivalului Underland Wine & Music Fest, cea din 2017, era pentru prima dată când descopeream o parte din comorile plaiurilor stăpânite odinioară de Ștefan cel Mare. Veneam din Cetatea Sucevei, să văd vechii răzeși de pe meleagurile Moldovei de dincolo de Prut și ajugeam în orașul subteran Cricova. Experiența a fost mai mult decât specială. De ce? Pentru că aici la adăpostul a peste 120 de kilometri de tuneluri, am descoperit cea mai mare colecție de vinuri din lume.

Nu pot să vă spun cum a fost să admir colecțiile personale ale celor mai puternici oameni din lume! Vladimir Putin, Angela Merkel, Jose Manuel Barosso, John Kerry, Donald Tusk, Aleksandr Lukașenko și multe alte figuri importante își păstrează în beciurile străvechi licorile perlate. Cât despre vedeta colecției Cricova, ”Evreiescul de Paști” din 1902, te zbârlești nițel când o vezi.

Underland

Combinatul Cricova

Combinatul de la Cricova a luat naștere în 1952, atunci când două personalități importante ale vinificației moldovenești, Petru Ungureanu și Nicolae Sobolev, au propus folosirea ca depozite de vin, stolnele din care se extrăgea piatră de construcție. În anul 1954 în Combinatul de la Cricova s-a fondat colecția de vinuri cunoscută astazi sub denumirea de Vinoteca Națională. Clima favorabilă a Republicii Moldova, cu ierni blânde și un număr mare de zile însorite pe parcursul unui an, face ca aici să găsești unele dintre cele mai bune vinuri și spumante.

Underland

Underland Cricova 2017

La Underland 2017 a fost grozav! Am avut parte de relaxare și bună dispoziție în împărăția vinului și a distracției. Vă imaginați că m-am numărat printre cei 8 mii de petrecăreți și am pus umărul la consumarea celor 5 tone de vin? Și totul în ritmul acordurilor vesele care au răsunat în tot ”orașul”. Peste 30 de interpreți și trupe muzicale din România, Ucraina, Germania, Ungaria, Italia și Rusia au dat tonul momentelor în care picioarele nu mai stăteau locului și palmele nu mai încetau în a bate ritmul.

Să vă mai spun că Valentin, cel responsabil cu împărțirea iubirii în doze incomensurabile, mi-a înmânat un certificat de căsătorie? Am spus DA și a doua oară!

Hai la Underland Cricova 2019

Ce-ar fi să ne vedem anul acesta la Cricova? Se anunță un festival de poveste. Eu deja m-am hotărât! Pe 23 februarie bat la porțile Cramelor Cricova. Nici nu știți ce primire aromată vă așteaptă la intrare! Și acum îmi amintesc izvarul fierbinte care își împrăștia în aer parfumul de portocală îmbrățișată de miere condimentată cu scorțișoară și anason.

Underland Cel mai bun vin este cel băut cu prietenii, așa că, vă aștept pe străzile orașului subteran să ne pierdem în peisajul memorabil în care băieții de la Zdob și Zdub au filmat videoclipul piesei ”Dimineața pe răcoare”. Aveți grijă să nu pățiți asemeni lui Gagarin! Se spune că atunci când a vizitat crama acesta s-a cam rătăcit. În final, a declarat că i-a fost mai ușor să zboare în cosmos decât să găsească ieșirea. O fi fost de la…vin? Bilete Underlandgăsiți aici…

Underland

Idei de cazare

După ce vă chercheliți oleacă la Underland, vă puteți relaxa plimbându-vă pe străzile Chișinăului sau vă puteți dezmierda papilele gustative într-un restaurant elegant care, pe lângă preparate sofisticate vă ispitește cu o porție zdarvănă de soleancă. Pentru asta e musai să poposiți măcar două nopți în capitala Republicii Moldova. Eu deja mi-a făcut cazare. Prețurile sunt cât se poate de acceptabile iar condițiile sunt de nota 10. Puteți verifica aici disponibilitățile…



Booking.com

Și dacă vrei să îți rămână bani și pentru câteva amintiri din Chișinău fă rezervarea apăsând pe fotografia Bonusway.

Ia-ți bonusul cu Bonusway!

Abia aștept ediția Underland de anul acesta! Sunt sigură că se va lăsa cu distracție maximă și amintiri jucăușe. Dacă țineți aproape vă voi spune povestea pe îndelete!

Nu încetați să iubiți, fiți frumoși și colorați-vă viața cu amintiri prețioase!☺

Dacă ți-a plăcut articolul, poți lăsa un comentariu mai jos!

Pentru a fi la curent cu toate postarile mele apreciază pagina de facebook  și dă follow pe instagram !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.