Cabana La Fereastra Raiului, cazarea cu cel mai frumos view din Bucovina

Cabana La Fereastra Raiului

Fiece loc lăsat de Dumnezeu pe pământ are în spate o poveste ce înșiruie oameni și amintirile acestora. Se pare, însă că amintirile unora creează magie și transformă locurile în care viețuiesc în adevărate ferestre către rai. Cum te simți într-un astfel de tărâm? Cum e să vezi în jurul tău doar măreția munților ce străjuiesc mândra Bucovină și să auzi doar chemarea naturii? Te simți îmbrățișat de frumusețe și inundat de iubire sau, mai simplu, te simți binecuvântat. Cu alte cuvinte, bine ați venit la Cabana La Fereastra Raiului!

Când am auzit care este numele cabanei mi-am spus că proprietarul a dat dovadă de multă imaginație și a exagerat puțin. Însă când am ajuns acolo sus, la cota 1200, mi-am dat seama că nici nu s-ar fi putut numi altfel. Cabana La Fereastra Raiului e locul care te face să simți că ai ajuns în rai, și nu în oricare, ci în raiul Bucovinei.

Ați auzit de Sadova? E unul dintre cele mai fermecătoare și mai autentice sate bucovinene. Iezerul Sadovei, pe de altă parte, este un obiectiv turistic extrem de cunoscut și căutat atât pentru frumusețea cât și pentru legenda sa. Dacă nu ați ajuns până acum la acest lac, e timpul să o faceți! Vă las povestea lui aici! Apoi, Sadova nu este un simplu sat de munte, este o operă de artă bine păzită de munții ce se înșiruie în jurul său. N-ai cum să nu te îndrăgostești de aceste locuri și de oamenii frumoși ce-și duc traiul pe astă gură de rai.

În Sadova, bine ascunsă în pădurile dese ce acoperă obcinele, se află o locație care îți intră la suflet de îndată ce ajungi la ea. Ar trebui spus că drumul ce străpunge codrul umbros și duce până la Cabana La Fereastra Raiului nu-i pentru oricine. Sau poate mai bine aș spune că nu-i pentru orice mașină. Apropo, vă place off road-ul? Dacă mă întrebați pe mine, eu fiind veșnic îndrăgostită de munte, calea spre locație aș face-o pe jos. De fapt, atunci când am coborât spre sat, am parcurs drumul la pas. Însă, pentru cei care vor să se cazeze la cabană, transportul este asigurat de către proprietar cu o mașină 4×4. Așadar, distracția începe chiar de pe drum.  

După un drum care îți dă impresia că vei ajunge pe un alt tarâm, sufletul, ochii și mintea oftează adânc. Ai ajuns în rai! Știți voi cum e raiul de aici de pe culmea muntelui? E cu nori care par a fi modelați de mâna lui Dumnezeu, cu aer pe care nu te mai saturi să îl înspiri, cu cai care te privesc blând și își pleacă capul rușinați când îi strigi, cu iarbă moale și flori cu nemiluita. Raiul de aici e cu liniște tulburătoare și cu o priveliște care te lasă fără cuvinte. Cum să nu-ți dorești să ajungi aici, la Cabana La Fereastra Raiului.

Atunci când ajungi într-un astfel de loc, un loc în care ai impresia că s-a adunat toată frumusețea cea văzută și cea nevăzută, simți că ai ajuns acasă. Oare de unde acest sentiment? Să fie oare datorită ospitalității gazdelor? Tare-s inimoși acești oameni! Îți intră în suflet și nu vrei să-i mai scoți de acolo. Sau poate povestea cabanei e una care te face să prinzi rădăcini aici și să nu mai vrei să pleci. Eu am ascultat-o și, vă spun drept, mi s-a părut fermecătoare.

Cum să nu fie locul acesta de poveste când aici, aproape de stele, a trăit, a muncit și și-a trimis ruga către cel de sus bunicul Ilie. Atunci când nepotul său, cel care a transformat acest loc într-un colț de rai, mi-a povestit despre copilăria petrecută aici, la bunici, am văzut totul. Am văzut viața simplă dar frumoasă, am văzut multă dragoste, multă curățenie sufletească, nopți petrecute după soba în care bolborosește focul și multe amintiri prețioase.

Așadar, la Cabana La Fereastra Raiului aveți parte de cel mai frumos view din Bucovina, Rarăul și Giumalăul fiind vedetele incontestabile, de spectacolul naturii în care se întrec viețuitoarele muntelui, de gazde ce poartă frumusețea și omenia în suflete și de povești de viață. Vă puteți face rezervare intrând pe www.vacantainbucovina.ro 

Nu încetați să iubiți, fiți frumoși și colorați-vă viața cu amintiri prețioase!

Dacă ți-a plăcut articolul, poți lăsa un comentariu mai jos!

Pentru a fi la curent cu toate postarile mele apreciază pagina de facebook  și dă follow pe instagram!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.