CLUJ, TÂRG DE CRĂCIUN, COPIL FERICIT, PĂRINȚI JUCĂUȘI

Abia am așteptat să ajung în fața laptopului! Dacă aș fi putut, aș fi înșirat cuvinte și imagini pe firul poveștii, noaptea trecută. Dar, după un drum destul de lung, 10 ore cu mașina pe o ninsoare măruntă și deasă, m-am cufundat în lumea viselor cât ai clipi.

Mă simt ca un copil care a primit cel mai mare și cel mai frumos cadou de la Moșul. Acum, vreau să împărtășesc cu toți cei dragi mie emoțiile care și-au făcut loc în sufletul meu. Și asta, doar după o oră de poveste în Târgul de Crăciun din Cluj.

A fost un weekend minunat în Oradea. Orașul este un adevărat spectacol vizual și merită un articol scris pe tihnă, lângă un bol cu ciocolată de casă și o cană de ceai de lavandă. Vine în câteva zile, promit! Însă, pe drumul spre casă, mi-a ieșit în cale Clujul. Cum să nu trec prin Cluj.

Chiar și o simplă plimbare cu mașina prin Silicon Valley de Transilvania este o adevărată încântare, așa că, mă îndrept spre centrul orașului. Între timp îmi dau seama că m-aș putea bucura pentru câteva minute de Târgul de Crăciun organizat în Piața Unirii. Am avut cea mai bună idee …ever.

Cluj, târg de Crăciun

Cadrul, momentul, oamenii și natura au creat timp de aproximativ o oră o pagină demnă de poveștile lui Hans Christian Andersen. Nu au lipsit nici oamenii de zăpadă, unii de-a dreptul ancorați în tendințele de fashion de anul acesta, alții infiltrați în piață ca elemente de divertisment, sub acoperire. Și unii și alții au contribuit la spectacolul care a dezlănțuit copilul din mine.
Privind fotografiile îmi dau seama că cele mai frumoase lucruri sunt cele simple. Cred că asta a fost și tema târgului, simplitate și multă iubire. Eu așa am simțit. Ce-i drept, am avut la un moment dat impresia că spiridușii moșului au împrăștiat praf special deasupra pieții, atâta bucurie mi-a umplut sufletul și atâtea îmbrățișări am împărțit băieților mei, parcă eram vrăjită.
Odată intrați pe poarta târgului am simțit nevoia să copilărim. Noi, adulții ne-am tras de mână unul pe altul și am trecut prin fața fiecărei căsuțe admirând pasiunea din mâinile celor care au lucrat cu migală la toate acele lucrușoare minunate.

Nu știam la care să ne oprim mai întâi, la cele care atrăgeau prin forme și culori sau la cele care invitau la zâmbete largi și chicoteli. Dacă aș fi putut aș fi cumpărat zeci și zeci de ornamente. Globurile pictate manual erau atât de frumoase, încât, păreau imagini pictate pe paginile Cărții Crăciunului.

Globuri, bucurie – Cluj, târg de Crăciun

Știți acele cărți splendide care apar la tarabe în preajma sărbătorilor? Acele cărți care îl înfățișează pe Moșul cel roșu în obraji, cu barba exagerat de mare și de albă, înconjurat de spiriduși veseli și cadouri supradimensionate? Am admirat imaginile acelor minunate cărți din care îi citeam lui Mihnea în serile premergătoare Crăciunului, aici, în globurile agățate jucăuș de dantela căsuțelor ninse.

Însă, având în minte cuvântul cumpătare, m-am limitat la a cumpăra doar câteva și am dat frâu liber fotografiatului. Așa, le voi avea pe toate în ”cutia” cu amintiri.

După o rundă de bulgăreală finalizată cu mănuși ude și bujori în obrăjori, am poposit în fața căsuțelor care abundau în bunătățuri care mai de care mai aromate și mai gustoase. Și cum să nu dai iama în ciocolata de casă stropită cu fructe confiate și înghesuită de fel și fel de semințe dolofane, în cozonacul împodobit asemeni pomului de crăciun cu ”globulețe” colorate de rahat aromat și în turta dulce adusă la nivel de artă.

Vafe la târgul de Crăciun din Cluj

Să vorbim despre vafe! De fapt, nu știu dacă pot să vă vorbesc despre ele, însă pot să vă arăt! După câteva minute de deliciu culinar rămân doar urmele maronii ajunse până la urechi. Nici nu vrei să le ștergi, vrei să rămână acolo, mărturie că ai mâncat vafe în Târgul de Crăciun din Cluj.☺
Cine poate să spună că în doar 60 de minute nu te poți bucura de frumusețea unui târg de Crăciun? Cine spune că nu poți să te detașezi de maturitatea vârstei ”din dotare” și să te lași purtat în lumea poveștilor de iarnă, asemeni unui copil șturlubatic? Eu am făcut-o! Mai aveți timp și voi. Vă recomand Piața Unirii din Cluj!

Nu încetați să iubiți, fiți frumoși și colorați-vă viața cu amintiri prețioase!☺

Pentru a fi la curent cu toate postarile mele apreciază pagina de facebook  și dă follow pe instagram !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here