De ce ar trebui sa incluzi statiunea Costinesti pe lista vacantelor de vara?

Costinesti

Vara este momentul oportun pentru a calatori impreuna cu familia si prietenii. Fiind un anotimp marcat de soare si caldura, marea este nelipsita de pe lista obiectivelor care nu trebuie ratate. Costinesti este una dintre statiunile care trebuie vizitate macar o data in viata, motivul cel mai convingator fiind distractiile in aer liber si viata de noapte, aceasta atmosfera fiind iubita de persoanele de orice varsta.

Costinesti este comuna din judetul Constanta care pe durata lunilor de vara devine una dintre statiunile preferate ale romanilor, care aleg sa o viziteze in numar covarsitor an de an. Turistii sunt atrasi nu numai de atmosfera activa si antrenanta, ci si de faptul ca exista multe locuri pe care le pot vizita pe timpul sederii. Tocmai de aceea, isi cauta cazare Costinesti in apropiere de plaja si in apropiere de cele mai apreciate obiective turistice.

De ce este statiunea Costinesti supranumita capitala vacantelor estivale?

Cu o plaja extinsa, statiunea Costinesti are o personalitate puternic tinereasca. Aici isi regasesc locul atat tinerii pentru care distractia primeaza, cat si persoanele care isi doresc sa se bucure de mare, de sporturile nautice si de relaxare impreuna cu familia. Aceasta statiune este preferata si pentru faptul ca preturile sunt accesibile, de la cazare, pana la diversitatea de preparate culinare.

Statiunea Costinesti a devenit deja de multa vreme un simbol al distractiei si al energiei. Cu o multime de cluburi in aer liber, care gazduiesc petreceri atragatoare pentru tineri, Costinesti reprezinta locul in care viata de noapte se face remarcata seara de seara. Pe langa distractia din cluburi, persoanele care viziteaza aceasta statiune se pot bucura de spectacole, concerte si alte show-uri captivante la Teatrul de Vara.

Care sunt cele mai apreciate obiective turistice din statiunea Costinesti?

Nimeni nu poate sa treaca prin Costinesti fara sa viziteze epava navei “Evanghelia”. Acest punct de atractie este vizitat si fotografiat an de an de o multime de persoane, nu numai pentru ca reprezinta un element impresionant ca marime si structura, dar si pentru ca ascunde o istorie misterioasa. Acest vas grecesc ar fi esuat in anii ’60, iar proprietarul navei a renuntat sa o mai recupezere, din cauza costurilor foarte mari care ar fi fost implicate. In prezent, cunoscatorii asociaza statiunea Costinesti cu aceasta epava si cauta sa o revada de fiecare data cand se intorc pe litoral.

Pe lista obiectivelor turistice din Costinesti se inscrie si Obeliscul, un monument simbol al statiunii. Cu o inaltime impunatoare de 18,5 metri si o greutate de aproximativ 200 de tone, Obeliscul inlocuieste vechiul monument – ridicat la sfarsitul anilor ’60 si distrus de inundatii in 2005. Noul monument a fost inaugurat un an mai tarziu, in 2006, fiind mai inalt si mai impunator, sub amprenta aceluiasi arhitect dobrogean, Wilhelm Demeter.

Asadar, persoanele care vor sa petreaca o vacanta marcata de energie, voie buna si totodata farmec istoric, trebuie sa viziteze cel putin o data aceasta statiune, mai ales ca preturile de cazare Costinesti sunt accesibile si posibilitatile de petrecere a timpului liber nenumarate.  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.