PENTRU O VARĂ DE POVESTE, HAI CU YACHTUL!

Se spune că pentru a avea o vacanță reușită trebuie să transformi planificarea acesteia într-un adevărat proiect personal. Știți voi, săptămâni întregi de căutări pentru a descoperi destinația perfectă, studierea în detaliu a zeci și zeci de review-uri, trasee urmărite pe youtube, notițe făcute în urma lecturării cu sufletul la gură a nenumăratelor articole de travel și, în final, conturarea frumosului vis.

A, să nu uit, reușita ține și de momentul inițierii proiectului. Vacanțele de vară sunt cel mai bine planificate iarna, iar cele de iarnă prind cel mai bine contur vara. Anul trecut pe vremea asta visam la Grecia. De fapt, fiecare început de an mă prinde cu gândul la tărâmul nesfârșit al nobililor măslini. Îmi place Grecia, îmi plac grecii, sunt îndrăgostită de spiritul lor cald și vesel, ador ospitalitatea lor și, să nu mai spunem, sunt fascinată de gastronomia grecească.

Și uite așa, proiectul personal început în ianuarie 2018 a fost finalizat cu succes în iulie, pe încântătoarea insulă grecească Skopelos. Ce am găsit aici? Un cer atât de albastru încât te pierzi în adâncul său, o mare atât de frumoasă încât vrei să o transformi într-o lacrimă și să o lipești pentru eternitate de obrazul mângâiat de soare și o poveste atât de fascinantă încât ți se lipește iremediabil de suflet.

Spectaculoasa insulă Skopelos face parte din Arhipelagul Sporadelor de Nord alături de Skiathos, Skyros, Alonissos și alte câteva insule mai mici. Tabloul dezvăluit de aceste comori ale Mării Egee este unic. Muntele care își scaldă nestingherit poalele în apele azurii, pădurile de pini care fac din aceste insule adevărate paradisuri verzi, plajele exotice, liniștea, stâncile îndrăznețe care par că sunt în imponderabilitate, casele albe care respectă cu sfințenie arhitectura tradițională, grădinile parfumate, livezile de măslini stăpânite de capre și….aș putea continua la nesfârșit.

Dacă descrierea mea nu v-a convins că Sporadele sunt locul ideal pentru o vacanță reușită, atunci, vă invit să vizionați celebrul film Mamma Mia. Decorul aproape ireal al frumoasei povești de dragoste convinge și pe cel mai pretențios călător că, acolo pe plajele mângâiate de privirile zeilor atotputernici, soarele este parcă altfel.

Și nu doar soarele creează un adevărat spectacol contopindu-se cu albastrul incredibil al mării ci și dansul romantic al velierelor care se înlânțuie ca o salbă de jur împrejurul țărmului dantelat. Imaginea aceea a vasului care taie luciul apei la granița dintre azuriul valurilor și seninul cerului este extrem de frumoasă.

De multe ori mi-am pus întrebarea cum se vede apusul de pe puntea unui yacht sau cum e să atingi plaje virgine la care nu poți ajunge decât coborând de la bordul unui velier îndrăzneț. Cât timp am zăbovit pe frumoasa insulă Skopelos am admirat zeci de astfel de ambarcațiuni care mergeau de-a lungul coastelor îmbrăcate în păduri de pini.

Anul acesta am descoperit cum pot avea o vară de poveste, îmbinând dragostea pentru Grecia și dorința de a mă aventura într-o călătorie în apele Mării Egee. Gabi e un skipper cu experiență în a crea vacanțe de neuitat la bordul yachtului Bavaria 49. Cu o lungime de 15 m și o lățime de 4,5 m, ambarcațiunea dispune de 5 cabine duble, din care 3 cu pat matrimonial și 2 cu paturi suprapuse, 3 băi cu wc, duș, chiuvetă, living generos și o bucătărie complet utilată. Puntea exterioară găzduiește o masă pentru 6 persoane, sezlonguri, punte pentru baie, scară și duș exterior.

Dacă îți dorești și tu o vacanță reușită la bordul unui yacht ce te poate purta în zona Sporadelor Nordice, dar și a Insulei Evoia, te aștept cu un comment la articol sau pe facebook. Dau de știre organizatorului și vei fi la doar un pas de o vară de poveste.

Hai să facem din vara lui 2019 o poveste frumoasă conturată la bordul yachtului.

Nu încetați să iubiți, fiți frumoși și colorați-vă viața cu amintiri prețioase!☺

Dacă ți-a plăcut articolul, poți lăsa un comentariu mai jos!

Pentru a fi la curent cu toate postarile mele apreciază pagina de facebook  și dă follow pe instagram !

[instagram-feed num=3 cols=3]

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here