Povestea Calendarului, locul unde adulții își retrăiesc copilăria

Povestea Calendarului

Ce spuneți de un loc magic, un loc unde noi, adulții, să ne simțim asemeni unor copii atinși de bagheta unei zâne bune? Locul acesta chiar există, se află la poalele Munților Făgăraș, în Porumbacu de Sus și poartă numele de Povestea Calendarului. Dacă nu mă credeți, priviți fotografiile de mai jos sau mai bine, dați o fugă până acolo și răsfățați-vă cu niște experiențe de poveste!

Povestea Calendarului

Povestea Calendarului este un parc tematic plin de culoare, o înșiruire de povești ce îi poartă pe cei mici și mari deopotrivă într-o călătorie vizuală de neuitat. Astfel, de cum intri pe poarta principală, care pare scoasă din cărțile cu basme citite de bunicuțe nepoților, te întâmpină o lume ireală, un tărâm în care bucuria ți se lipește de suflet iar zâmbetul rămâne tatuat pe chip. Cum aș putea oare eu descrie fluturașii care-mi ”scormoneau” stomacul și luminițele din ochișorii copiilor care mișunau pe aleile colorate? Nu aș putea, asta pentru că aceste emoții sunt făcute doar pentru a fi trăite și e imposibil să fie descrise în cuvinte.

Povestea Calendarului

Atunci când am auzit de Povestea Calendarului am căutat imagini pe internet și am fost fascinată de tot ceea ce am văzut. Însă nu doar fotografiile mi-au plăcut, ci și tema întregului parc și mai ales modalitatea în care aceasta a fost realizată. Odată intrat în parc, fiecare turist se transformă într-un călător în timp, vizitând douăsprezece căsuțe colorate ce reprezintă lunile anului. Fiecare căsuță este specială și forma sa este strâns legată de povestea lunii pe care o ”adăpostește”. Mai mult decât atât, pentru că cei mici adoră să li se spună povești, la intrarea în fiecare căsuță părinții pot scana un cod iar cei mici pot asculta legendele lunilor anului.

Povestea Calendarului
Povestea Calendarului

Căsuța de turtă dulce

Ce spuneți de o vizită în Căsuța de turtă dulce? Aceasta este căsuța lunii ianuarie și e plină de dulciuri care mai de care mai îmbietoare. Ca să nu mai spun de perdeluța făcută din bombonele colorate și de tronul care transformă fiecare oaspete în rege al acadelelor. Fascinant!

Povestea Calendarului
Povestea Calendarului

Căsuța Dragobete

Cine nu iubește inimioarele, poveștile de dragoste și leagănele romantice? Ei bine, în căsuța dedicată lunii februarie ai parte de toate astea. Mi-a plăcut mult aici iar leagănul cu aripi de înger a fost cireașa de pe tort.

Povestea Calendarului
Povestea Calendarului

Ciupercuța cu Bunătățuri

Nu se poate să te plimbi atât prin Povestea Calendarului și să nu ai parte și de ceva bun pentru răsfățul gastronomic. În căsuța lunii martie am găsit multe bunătățuri. Ce-i drept, am așteptat ceva vreme până mi-am primit licoarea fierbinte și dulce și am savurat plăcinta cu dovleac, însă am înțeles că nu îi este ușor spiridușei să servească atâta lume flămândă.

Povestea Calendarului
Povestea Calendarului

Căsuța Stropitoare

Stropitorile îmi amintesc de copilărie și de faptul că îmi plăcea foarte mult să ud, la ceas de seară, mușcatele de pe terasa casei părintești. Și pentru că am amintit de copilărie, căsuța lunii aprilie e dedicată celor mai jucăuși copii. Măsuțele mici, scăunelele colorate și jocurile de lemn îi așteaptă pe cei cărora le este dor să se joace.

Povestea Calendarului
Povestea Calendarului

Căsuța Altarul Poveștii Calendarului

Căsuța dedicată lunii mai este locul unde ideile pentru Povestea Calendarului prind contur. Aici nu au acces vizitatorii, însă exteriorul spune totul. Nu ai cum să nu te oprești lângă ea și să nu o admiri. Să nu ratați gardul invadat de fluturași din spatele căsuței și ușa spre lumea poveștilor.

Povestea Calendarului
Povestea Calendarului

Căsuța cu Amintiri

Dacă e iunie, e roz. Căsuța roz din Povestea Calendarului este cea din care poți ieși doldora de suveniruri care să-ți amintească faptul că ai pășit pe tărâmul magic al bătrânului an. Ce ne-am face noi fără parfumul florilor de lavandă și fără gustul suav al cireșelor? Cum ar fi începutul verii fără magie? Nu vrem să știm….

Povestea Calendarului
Povestea Calendarului

Căsuța Atelierelor de Creație

E clar că cei mai răsfățați vizitatori din Poveste sunt copiii. Astfel, căsuța dedicată lunii iulie este un atelier de creație. Aici, cei mici pot să picteze sau să modeleze, transformându-se în adevărați spiriduși. Și uite așa, copiii nu se vor plictisi defel!

Povestea Calendarului
Povestea Calendarului

Căsuța Floarea Soarelui

Vă plac florile? Care sunt preferatele voastre? Eu sunt îndrăgostită de floarea-soarelui și, dacă aș putea, m-aș pierde în lanurile care ademenesc soarele pe pământ. În Povestea Calendarului există o căsuță care e dedicată acestei flori. Dar ce credeți? Căsuța lunii august e mai mult decât o dedicație, e un loc al degustărilor și al secretelor ținute cu sfințenie de bunicuțele cu ochii blânzi și părul nins.

Povestea Calendarului
Povestea Calendarului

Stejarul Poveștilor

Câte povești nu sunt cu stejari înțelepți, stejari prietenoși sau stejari amabili! Căsuța lunii septembrie e un strejar povestitor, un loc în care atât cei mici cât și cei mari își reamintesc faptul că natura e un artist desăvârșit. Cine o poate întrece?

Povestea Calendarului
Povestea Calendarului

Hanul Strigoilor

Dacă e octombrie, atunci e Halloween. Dar copiii nu se sperie, pentru că toate ornamentele sunt haioase și extrem de colorate. Cum ar putea să se sperie de o senorita cu coroană de flori sau de o mămăligă asezonată cu oase și cranii ”drăguțe”.

Povestea Calendarului
Povestea Calendarului

Ghinda Norocoasă

Mica ghindă, căsuța lunii noiembrie, poate fi admirată doar din exterior, ceea ce este în interior fiind ținut departe de ochii curioșilor. Asta înseamnă că Povestea Calendarului nu e doar magie ci e și suspans. Frumos, nu?

Povestea Calendarului
Povestea Calendarului

Bradul Moșului

Se poate presupune faptul că ultima căsuță din parc, cea dedicată lunii decembrie, este cea mai iubită de către copii. De ce? Pentru că aici văd atelierul în care spiridușii fac jucării și scaunul pe care șade Moșul când îi primește pe cei mici în vizită. Interiorul e o bucurie pentru toți cei care străbat aleile din Povestea Calendarului. Nu suntem toți niște copii?

Povestea Calendarului
Povestea Calendarului

Tare mi-a plăcut la Povestea Calendarului! Mi-a plăcut că m-am distrat alături de copii și că am fost înconjurată de culoare și povești. O călătorie pe acest tărâm al timpului e o adevărată aventură atât pentru copii cât și pentru părinți. Magie…..

A, să nu uit! La o aruncătură de băț aveți posibilitatea să vă aventurați într-o altă poveste, Castelul de Lut. Prima dată când am ajuns să îl văd și am scris articolul, nu era finalizat. Acum, cei care ajung în Valea Zânelor au parte de un spectacol vizual încântător.

Nu încetați să iubiți, fiți frumoși și colorați-vă viața cu amintiri prețioase!

Dacă ți-a plăcut articolul, poți lăsa un comentariu mai jos!

Pentru a fi la curent cu toate postarile mele apreciază pagina de facebook  și dă follow pe instagram!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.