Vacanță

15 iunie, sâmbătă, prima zi de vacanță. Cum mă simt? Puțin cam obosită. E normal. După un an în care sufletul meu a ”viețuit” la școală iar familia mea a fost formată din 31 de copii frumoși și deștepți, astăzi inspir adânc și zâmbesc. E timpul să iau o pauză, o binemeritată pauză.

Ce-mi place ziua asta de sâmbătă! E preferata mea. E o zi specială, cu aromă de cafea băută în pat și gust de omletă făcută cu dragoste. Pentru o astfel de zi în care soarele mă mângâie pe obraz iar eu îi accept cu răbdare tandrețea, am pregătită o ținută pe măsură.

Sâmbăta pijamalele iau locul ținutelor elegante

Oglinda mare din hol, cea care îmi dă binețe în fiecare dimineață și îmi aprobă sau îmi critică ținutele, mă privește mirată. Unde e rochia elegantă sau pantalonul atent asortat cu cămașa bleau? Unde e coafura lejeră completată de o pereche de cercei prețioși? Ce sunt astea? Cum ce sunt? Anul acesta se poartă pijamalele. Pijamalele sexi, pijamalele elegante, cele împrumutate din stilul bărbătesc sau cele copilărești. Ale mele sunt din gama pijamalelor casnice. Cum sunt? Sunt atât de comode încât am impresia că efectiv mă îmbrățișează.

Azi e ziua pijamalelor, a look-ului ciufulit și a ciocolatei cu mentă în loc de prânz. Ce bine e! E acea sâmbătă …. altfel. Voi nu simțiți nevoia să aveți o zi care să contravină celorlalte zile?

Ce urmează? Un detox, dar nu unul obișnuit ci unul atipic. Deci, fără sprâncene încruntate, fără ridicarea tonului, fără grabă și mai ales fără răsfoirea agendei roșii. Agenda roșie e a doua mea memorie. N-aș putea fără ea. A, am uitat ceva, astăzi e fără reguli. Uraaa! Liber la libertate! Nu mai spuneți nimănui, e secretul nostru.

În casă miroase a trandafiri însoțiți de îmbrățișări calde și zâmbete copilărești. De două ori pe an am casa plină de flori. Nici nu știți ce frumos e! Le mângâi cu privirea și cu sufletul. Sunt prețioase pentru că ”vorbesc” despre iubire, prețuire și prietenie. Ce poate fi mai frumos decât un chip angelic, cu ochișori rotunzi și pătrunzători care se îndreaptă spre tine cu toate speranțele și toate visurile îndrăznețe prinse într-un buchet colorat. Acesta este momentul pentru care trăiesc, momentul pentru care ani întregi am strâns din dinți și am învățat să fiu dascăl, să fiu om și ceea ce e cel mai important, să fiu un copil mai mare.

Voi știți cine este Doamna?

De 23 de ani eu sunt Doamna. De ce cu literă inițială mare? Să nu credeți că am vreo problemă cu narcisismul sau cu un anumit cult al personalității. Doamna e un personaj asemănător unui transformer. Știți filmul? Mie mi-a plăcut atât de mult încât am fost acuzată că nu mă mai maturizez. Dar cum să nu îți placă de Optimus Prime sau de Bumblebee. Asta e pentru cunoscători, media de vârstă 10-14 ani. Nu prea mă încadrez dar nu mă las.

Deci, un transformer e o mașinărie extraterestră, foarte atașată de oameni, care este capabilă să se transforme în funcție de provocările la care ia parte. Și dascălul e un fel de extraterestru, fioros la început apoi din ce în ce mai blând. Cât despre atașament, eu pot spune cu mâna pe inimă că iubesc fiecare suflețel care a trecut prin mâna mea și mă înclin în fața fiecărui părinte care mi-a acordat privilegiul de a-i modela cea mai de preț comoară, propriul copil. Vă iubesc!

Prima sâmbătă din vacanță

Mă întorc la sâmbăta mea, ziua în care mă transform din Doamna de la școală în mama și soția de acasă. Nu e ușor. Uneori e chiar dureros. Aici intervine îmbrățișarea copilului bun și sincer și zâmbetul omului cald și înțelegător. E de ajuns, pentru sufletul obișnuit să se rupă în bucățele în fiecare dimineață. Și, mai intervine și telefonul. Azi îmi ador telefonul pentru că a amuțit. Nu a mai sunat de dimineață la 6.30 și nu a mai stricat magia unui moment de liniște tulburătoare și binefăcătoare.

Închei nu pentru că nu aș mai avea ce scrie ci pentru că e momentul pentru clătite cu înghețată. Sunt delicioase, mai ales dacă sunt savurate în pat, în fața televizorului, în timpul unui maraton cu seriale. Încercați!

Nu încetați să iubiți, fiți frumoși și colorați-vă viața cu amintiri prețioase!☺

Dacă ți-a plăcut articolul, poți lăsa un comentariu mai jos!

Pentru a fi la curent cu toate postarile mele apreciază pagina de facebook  și dă follow pe instagram !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here