Cu gândul la o vară românească cu tichete de vacanță

Anul ăsta va fi unul pur românesc și cu tichete de vacanță. Nu știu câți vor fi în asentimentul meu dar eu așa voi face. Mi-am anulat toate vacanțele din străinătate, cu un nod în gât, ce-i drept, și mă reorientez. De obicei, în ultimii ani, vacanțele mele erau împărțite pe anotimpuri. În lunile reci călătoream prin lumea largă iar vara era un mix de plaje insulare și munte autohton. La vremuri noi vin obligatoriu și planuri noi. Așadar, mă gândesc tot mai serios la a mă pune pe creionat câteva trasee pe frumoasele plaiuri mioritice. Vara asta va fi una românească, fără îndoială!

Recunosc faptul că deocamdată am în minte doar câteva ieșiri prin apropierea casei. Asta înseamnă că voi bate la pas plaiurile Bucovinei și mă voi bucura de tot ceea ce are ea mai frumos și mai pitoresc. Îmi fac cu ochiul câteva culmi muntoase, am descoperit câteva chei mai puțin popularizate, știu o zonă extrem de pitorească care adăpostește și o renumită herghelie și de ce nu, o parte din traseul bucovinean din Via Transilvanica. Știu, planurile sunt frumoase! Ceea ce îmi lipsește acum este ”îndrăzneala” de a stabili o dată la care să îmi iau zborul. Mă gândesc însă că va veni și asta.☺

După ce se vor liniști apele tulburate de ”vedeta” momentului, Covid 19, și libertatea de mișcare va reveni din nou în viețile nostre, vom păși și dincolo de zona de confort psihic. Ce înseamnă asta? Înseamnă că vom îndrăzni să ne aventurăm mai departe de casă, că vom face trasee mai lungi, că vom căuta cazări și că vom încerca să ne bucurăm cât mai mult de ceea ce ne oferă țara noastră. Și are atât de multe de oferit!

Sunt convinsă însă că ne vom schimba modul de organizare al vacanțelor.

Ne vom orienta mai  mult pe locuri mai puțin aglomerate, pe zone mai puțin cunoscute și pe cazări care oferă multă intimitate. Vor crește în preferințele românilor cabanele mici, casele tradiționale sau ne vom reîntoarce la plăcerile vacanțelor la cort. Chiar mi-e dor de serile la cort!

Apropo de cabane, am descoperit cu ceva timp în urmă o platformă de rezervări foarte interesantă, travelminit.ro. Am ajuns la ea pentru că mă interesa să găsesc cazări care să accepte tichete de vacanță furnizate de Edenred România. Îmi doream la momentul respectiv o cabană mică sau o casă de oaspeți ceva mai retrasă și în același timp voiam și să îmi cheltuiesc tichetele de vacanță primite anul trecut. Ei bine, am găsit ce îmi doream iar prețul pentru un weekend în frumoasa zonă a Harghitei a fost mai mult decât mulțumitor. Restul tichetelor trebuia să le folosesc în această primăvară. N-a fost să fie!

Valabilitate prelungită și tichete de vacanță pe card

Cred că mulți sunteți în situația mea, aceea de a avea tichete de vacanță rămase de anul trecut. La început am crezut că le-am pierdut și îmi părea rău că anul trecut nu am cutreierat mai mult prin țară. Însă, vestea că valabilitatea tichetelor emise în perioada martie 2019 – decembrie 2019 s-a prelungit până la data de 31 mai 2021 m-a liniștit. Potrivit comunicatului dat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, această măsură vine în sprijinul ambilor jucători din turismul intern. Așadar, au de câștigat atât beneficiarii tichetelor cât și cei din zona de cazări.

Ceea ce m-a mai încântat a fost decizia de a se emite tichete de vacanță pentru anul în curs exclusiv pe suport electronic. Pe lângă faptul că mi se pare o măsură care vine în întâmpinarea limitării riscurilor asupra sănătății beneficiarilor, este și o alegere practică și în același timp elegantă. Folosirea unui card face din ce în ce mai mult parte din rutina zilelor noastre. Simplu, sigur, modern!

Planuri 

Întorcându-mă la viitoarele planuri de vacanță, am un singur motto – România, natură, rustic, siguranță și timp de calitate. A, să nu uit, și cheltuirea acelor tichete de vacanță din ambii ani. Hai să privim cu încredere spre viitorul poate nu foarte îndepărtat! Hai să începem să plănuim, cu pași mici, viitoarele hoinăreli pe plaiuri mioritice! Viața trebuie să revină încet încet pe făgașul normal. Vor fi alte reguli? Clar, da! Posibil să fie reguli nescrise dar să fie respectate pentru că fiecare dintre noi a învățat să prețuiască mai mult liniștea, sănătatea, familia și tot ce însemnă românesc.

Poate fi această perioadă considerată o lecție? Eu deja i-am văzut învățămintele. Dar voi? Oare cei din zona turismului au învățat-o? E un moment bun de arătat. Rămâne de văzut!☺

Sănătate să aveți și ne vedem pe coclaurile noastre!

Nu încetați să iubiți, fiți frumoși și colorați-vă viața cu amintiri prețioase!☺

Dacă ți-a plăcut articolul, poți lăsa un comentariu mai jos!

Pentru a fi la curent cu toate postarile mele apreciază pagina de facebook  și dă follow pe instagram !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.