Satu Mare

UNDE SĂ DORMI ȘI SĂ MĂNÂNCI ÎN SATU MARE

În cei câțiva ani de călătorii cu mașina am învățat că atunci când destinația finală e la ore bune distanță, se impun mai multe opriri. Astfel, drumul va fi mai relaxant iar locurile alese pentru a zăbovi câte o noapte pot genera surprize plăcute.

Anul acesta am ales ca destinație de vară Croația, mai precis insula Krk. Abia aștept să ajung acolo. Deocamdată sunt pe drum. Pentru că traseul este destul de lung am ales două opriri. Prima a fost în Satu Mare iar a doua este în Zagreb. Despre frumoasa capitală a Croației și despre Insula de Aur voi reveni cu povești în viitorul apropiat.

Acum mă întorc în Satu Mare. A fost cea mai bună idee, ca înainte de a trece granița pe la Petea, să dorm o noapte în orașul de pe Someș. De ce? Pentru că am descoperit o locație numai bună de odihnă după un drum anevoios dar extrem de pitoresc, prin țară. Am găsit pe booking cazarea și citind recenziile am hotărât că Pensiunea Casa Transilvania e locul potrivit pentru o mică oprire după calea lungă bătută din nordul Moldovei.Booking.com

Pensiunea Casa Transilvania Satu Mare

Nu doar că a fost o surpriză plăcută dar ospitalitatea gazdei și bunul gust cu care m-a întâmpinat întreaga pensiune m-au determinat să mă așez în fața laptop-ului și să vă împărtășesc câteva impresii. Știam că va fi plăcut la Satu Mare încă de când am vorbit la telefon cu proprietara locației. A fost, așa, plăcere de la prima discuție. Mai ales că gazda, foarte atentă la detalii, mi-a oferit și o soluție mult mai avanajoasă față de ceea ce am ales inițial.

După ce m-am cazat, așa cum cere programul unui adevărat călător, am pornit în căutarea unui restaurant. Se impunea o cină ca la carte. Ce să vezi? Dorință îndeplinită! Am ajuns la No Pardon Pub. Ce am găsit aici? O atmosferă relaxantă, niște oameni foarte amabili și un meniu de te lingi pe degete doar citindu-l. Doar cuvinte de laudă. Dacă stau bine și mă gândesc suspectez un amestec al naturii în crearea unui cadru de nota 10. Atunci când în tot orașul Satu Mare era o toropeală de 30°, în frumoasa gradină de vară era o adiere a vântului taaare plăcută.

Ce recomand? Salata cu piept de rață afumat și caș de capră la grătar, piept de pui în crustă de cașcaval cu orez și sos barbecue și nu ratați la desert laptele de pasăre. Vă puteți răcori cu o limonadă făcută din sirop de casă, cu gheață și asezonată cu mentă proaspătă. Eu am ales aroma de soc.

După așa o hodină relaxantă și savuroasă și după o cafea îndulcită cu buna dispoziție a gazdei, drumul de la Satu Mare până în Zagreb a fost mult mai ușor.

Un lucru e clar, vom reveni în Satu Mare, poate chiar la întoarcerea spre casă.

Nu încetați să iubiți, fiți frumoși și colorați-vă viața cu amintiri prețioase!☺

Dacă ți-a plăcut articolul, poți lăsa un comentariu mai jos!

Pentru a fi la curent cu toate postarile mele apreciază pagina de facebook  și dă follow pe instagram !

No Pardon Pub Satu Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here