Toată lumea știe că cea mai palpitantă parte a unei călătorii este aceea în care pregătești bagajul.☺ Ce să pun? Ce să nu pun? Oare îmi ajung zece tricouri? Dacă plouă? Stai, bocancii! Nu am destule șosete…uf!
Ador sa fac bagaje! Ador acea forfotă veselă și acea joacă pur copilărească țesută în jurul genților colorate. Să fie oare parte din pasiunea pentru hoinăreli? Îmi place să creez povești încă de la stadiul de bagaje al călătoriei, încercând să potrivesc starea sufletească cu ținutele și cu locația unde urmează să ajung. Totul devine o frumoasă experiență și, amintirile se creionează cu repeziciune chiar înainte de a închide ușa și a răsuci cu emoție cheia.

24 august 2018. Bagajul este gata. Trei rucsacuri doldora de haine, planuri și vise stau cuminți la ușă și așteaptă să fie duse în portbagajul mașinii. Lângă, stă timid un nou venit în familie, un rucsac mic și roz de emoție. Speră să se integreze. A fost docil și a primit cu îngăduință destul de multe lucrușoare trebuincioase, chiar dacă el a considerat că unele sunt ciudate. Ce știe el?☺
Sabina, nu ai uitat nimic?
Fac repede un inventar în minte și enumăr pe dată toate cele orânduite în bagaje. Atunci când plec la munte nu scap din vedere faptul că pot fi și zile friguroase, sau mai mult, poate ploua. Așa că, vizualizez cu repeziciune fiecare rucsac, verific dacă am pus și haine subțiri dar și groase, ”cotrobăi” cu delicatețe în gentuța albastră cu medicamente apoi în cea cu cosmetice, pun mai aproape nelipsiții ochelari de soare și zâmbesc mulțumită. Nu am uitat nimic.
În următoarele cinci minute am avut parte de o surpriză uriașă. Fără să știu nimic, totul fiind pregătit din umbră de ”colegul” meu de echipă, mi-a fost prezentat el, partenerul din această călătorie. Panică, mirare, emoție, încântare, țopăială și…..iuhuuu! Weekendul acesta fac poze cu Samsung S9 Plus ! Din acea clipă am știut că voi avea parte de momente unice și amintiri de neuitat. Se prefigura o călătorie perfectă. Și așa a fost!
Nici că se putea mai bine! Cele cinci zile petrecute pe drumuri de munte, pe poteci ascunse de ochii curioșilor și bine păzite de străjerii tăcuți ai naturii, în castele căptuște de istorii și istorie, între zidurile reci și albe ale cetăților și în sânul unor pensiuni calde și primitoare au fost perfect imortalizate.
Orice amintire, dacă este însoțită de o imagine care transmite prin toți porii săi, emoție, culoare și detalii care fac să retrăiești clipa încă și încă o dată, este o amintire tipărită ”forever” în inima ta.
Nu vreau să minimalizez importanța fiecărui loc văzut, atins, iubit, admirat și gustat în această minunată și revigorantă călătorie. Sunt părți de…Românie binecuvântate cu o frumusețe și o unicitate aparte, cu un farmec greu de descris în cuvinte și ușor de împărtășit în imagini cu ajutorul telefonului Samsung S9 Plus. În acest articol vreau doar să stârnesc curiozitatea iubitorilor de frumos și, promit că voi reveni cu descrieri detaliate.☺
Despre Cheile Vârghișului, loc desprins parcă din decorul filmului ”Avatar”, pot să spun cu certitudine că este un dar pe care natura ni-l face cu generozitate pentru a înțelege mai bine sensul cuvântului ”rai”. Frumusețea copleșitoare a acestui loc aflat la limita sudică a județului Harghita, sub atenta și ocrotitoarea privire a Munților Perșani, m-a obligat să fac sute de fotografii. Unele dintre ele par a surprinde un tablou ireal, dar, atât de pământesc.Sunt locuri pe pământ care, prin ceea ce oferă privirii și sufletului, te îmbrățișează cu căldură și te determină să zăbovești clipe generoase pentru desfătare. Astfel de minunății sunt Lacul Sfânta Ana și Tinovul Mohoș.
Aici, pe lângă talentul naturii de a creiona apa mai mult decât albastră, iarba mai mult decât verde și cerul mai mult decât copleșitor, am descoperit o Românie frumoasă, armonioasă și iubitoare.


La doar câțiva kilometri de această zonă spectaculoasă, mi-a ieșit în cale ”Perla Ardealului”, Tușnadul. Se spune că este una dintre cele mai frumoase așezări balneare din țară, cu o activitate începută încă de la jumătatea secolului XIX.
Ce am descoperit? Un loc înconjurat de un cadru natural deosebit care încearcă să își păstreze strălucirea de odinioară. Am încercat să surprind culoarea stațiunii, viața și emoțiile sale. Oare am reușit?

Ați simțit vreodată că atingeți cerul? Doamne, e magic, e mai presus de cuvinte! Să ai senzația că mai sus de atât nu se poate și să trăiești acel moment la o intensitate sublimă. Acolo, pe Platoul Bucegi, nu am simțit ploaia, ba mai mult, am luat-o ca pe o plăcere și nu m-am lăsat doborâtă de oboseală, ci, am considerat-o prietena mea.
Tot acolo, în locul acela unde visele devin realitate, am avut alături de mine un partener de nădejde, care a surprins cu obiectivul său starea mea, starea vremii și starea naturii, Samsung S9 Plus.


Nicio călătorie fără un pic de istorie, fără un freamăt al inimii și fără armuri cavalerești. Așa că, am luat la pas castele și cetăți învăluite în povești demne de ascultat și savurat, Castelul Peleș, Castelul Bran, Castelul Cantacuzino și Cetatea Râșnov. Ce am simțit? Mândrie împletită fin cu revoltă, emoție frumoasă presărată cu momente pline de uimire și sentimentul acela că mi-aș dori o baghetă magică…
M-am bucurat de momentele petrecute de mână cu fiul meu, de lecția de istorie oferită acestuia prin prisma trăirilor mele și ajutată de cunoștințele lui, și de sunetul pașilor mei care călcau cu dragoste pe aleile mai mult sau mai puțin întortocheate.
Copilăria, cel mai pur și mai frumos moment al vieții noastre. Sunt copilăroasă, iubesc copilăria și am marele noroc să fiu înconjurată mereu de cei mai puri și mai sinceri oameni, copiii. Așa că, în finalul călătoriei mele, m-am aruncat în brațele lor, am râs, m-am distrat fără să am restricții și am retrăit pasiunea călătorului junior, pentru dinozauri.
Unde? La Dino Park Râșnov. A fost super!


Așa-i că v-am captat atenția? Da, România frumoasă merită descoperită, iubită și respectată. Fiecare loc văzut m-a încărcat cu o energie frumoasă și mi-a îmbogățit taraba cu amintiri unice. Promit să revin cu povestea fiecărui loc, însoțită de imagini, trăiri și … experiențe.
Cât despre ”partenerul” de călătorie, Samsung S9 Plus, am găsit în el un ajutor de nădejde în a surprinde în detaliu cele mai frumoase momente. Camera sa revoluționară se adaptează la fel ca ochiul uman. Obiectivul inovator este capabil să comute automat între diferite condiții de iluminare, făcând fotografiile să arate excelent, indiferent dacă este lumină sau întuneric, zi sau noapte. Deci, nu am avut înterdicții și m-am bucurat de fiecare moment sub razele plăcute ale soarelui, sub stropii sâcâitori de ploaie și chiar sub blânda lumină a lunii.
Mulțumesc, Samsung România!☺
Nu încetați să iubiți, fiți frumoși și colorați-vă viața cu amintiri prețioase!☺

Pentru a fi la curent cu toate postarile mele apreciază pagina de facebook  și dă follow pe instagram !


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here