DIMINEAȚĂ DE IANUARIE CU AROMĂ DE CAFEA ȘI AMINTIRI DIN 2018

Ce-ar fi să bem o cafea împreună? Mie îmi place cu două cuburi de zahăr și cu puțin lapte. Vouă? Cea mai bună cafea e cea pregătită de soțul meu. Deține rețeta supremă. Secretul? Nu gustul contează ci momentul. Ținând în mână cana preferată din care îmi sorb cafeaua zi de zi, îmi amintesc zâmbind care a fost cea mai bună licoare de culoarea pământului reavăn, băută în 2018. Conduce detașat cea savurată în Nikolaikirchplatz din Berlin. Aroma a fost desăvârșită iar locul, de poveste. Pe locul doi stă confortabil momentul cafelei grecești băute într-o zi toridă de iulie, pe faimosul Balcon al Pelionului, în Makrinitsa. Tot pe podium, pe un binemeritat loc trei, se situează cafeaua iataliană. Unde? Când? Cum? În fermecătorul Alberobello, într-un octombrie blând, așteptând încoronarea soarelui la rang de artist.Booking.com

[instagram-feed num=3]

Deci, începutul de 2019 cere o retrospectivă a anului ce tocmai a trecut. Nu toată lumea o face? Purced la a depăna amintiri dragi, momente memorabile și emoții inegalabile. Și, Doamne, câte sunt! A fost un an intens, un an în care am visat mult, am îndrăznit, am început proiecte de suflet, m-am redescoperit, am învățat și, nu în ultimul rând, am călătorit. Sunt o mare iubitoare de povești, o devoratoare de înlănțuire de cuvinte care mângâie sufletul și ține spiritul veșnic tânăr. Dintodeauna mi-a plăcut să citesc și, oricât aș fi de ocupată, aceasta fiind realitatea tuturor, nu renunț la această pasiune. Însă, cu timpul, aceasta a dat naștere unei alte plăceri. Aceea de a pune pe hârtie propriile povești. La început a fost hârtia, apoi calculatorul și, în final, la îndemnul celor din jur, blogul. Astfel, în luna martie, a apărut cel mai frumos proiect din 2018, TarabacuAmintiri. Aici, pe tarabă, așa cum îmi place mie să spun, sunt eu, Sabina cea îndrăzneață, creativă, prietenoasă, iubăreață și extrem de fericită.

Privind în urmă, am impresia că fac asta de o viață. De fapt, chiar o fac! Însă, cei care îmi ascultau până nu demult poveștile erau prietenii mei apropiați. Acum, după doar 10 luni, spun cu mare mândrie și o bucurie nemăsurată că, cercul meu de prieteni s-a mărit la 3100 și ceva. Uaaau! Nici acum nu îmi vine să cred. Sentimentul este unic iar cuvintele care încearcă să îl descrie sunt greu de urnit. E clar că nu toate emoțiile pot fi transpuse în povești. Ele trebuie doar trăite și, povestea lor rămâne adânc tatuată în suflet. Deci, după 10 luni de la nașterea blogului, pot să spun așa, 38 de povești în care descriu destinații din lumea largă, 31 de articole care își au rădăcina în inegalabilele frumuseți de pe plaiurile mioritice și 16 scrieri care au împletit mai multe voci, cea de mamă, cea de femeie și cea de învățătoare. În total 85 de momente unice. Emoția aceea care urmează apăsării tastei enter, în urma căreia povestea își ia zborul, creează dependență. Și ce dependență!

Și uite așa, firul se deșiră, blogul prinde contur și apar primele colaborări, cotidianul de știri și informații Ziarul de pe Net și singura revistă online românească premium-luxury, Catchy. Suprizele nu se termină și, în scurt timp, fotografiile de pe tarabă au o calitate mai bună datorită implicării celor de la Samsung. Unul dintre cele mai râvnite telefoane ale momentului a făcut câteva călătorii în rucsacul meu. Super! Cireașa de pe tort a fost însă nominalizarea blogului la Best Travel Blog 2018, în cadrul concursului eTravel Awards. La început nu mi-a venit să cred, văzând numele grele din lista pe care era scris TarabacuAmintiri. Apoi, simțind adunarea de forțe din jurul meu, am pășit cu încredere într-o nouă etapă din viața mea. Din acel moment, sintagma SE POATE a devenit gândul care deschide, asemeni unui răsărit de soare, fiecare zi.

Au urmat câteva evenimente care mi-au dat posibilitatea să cunosc oameni frumoși, să îmi fac prieteni noi, să calc în locuri binecuvântate de Dumnezeu și să trăiesc emoții intense, emoții pure și extrem de calde. La Dolhești am retrăit acea copilărie simplă dar autentică, înnobilată de iarba verde și proaspătă, vorba dulce, tradiția purtată de-a lungul timpului în suflete curate și un buchet de prieteni îndrăgostiți de noblețea satului românesc. Ce a ieșit? O minunăție de Info Trip, promotor agenția de PR Velvetique, în urma căruia a luat naștere Asociația pentru Promovarea Văii Șomuzului. Partener media, Tarabacuamintiri.

Invitația la Gala Patrimoniului Cultural din Regiunea Nord-Est a venit ca o mângâiere pentru sufletul meu de moldoveancă. Acolo, în încăperile somptuoase ale Palatului Culturii din Iași, am văzut frumusețea și îndârjirea urmașilor lui Ștefan cel Mare, am auzit cântecul buciumului în amurg, am simțit greutatea unei istorii încărcate de strălucire și învățăminte și am gustat din măiestria artiștilor în gastronomie moldovenească. Cât despre premiile acordate celor mai bune proiecte care promovează patrimoniul cultural regional, acestea au fost prilej de aplauze, încântare, respect pentru oameni dedicați și idei pentru următoarele călătorii.

Și pentru că veni vorba de călătorii, 2018 a fost un an fantastic. Au fost 365 de zile de planuri îndrăznețe, trasee spectaculoase, hoinăreli aducătoare de amintiri minunate și mii de fotografii. Am călcat țara în lung și în lat încercând să descopăr comorile plaiurilor mioritice. Ceea ce am descoperit a fost peste așteptări. Un lucru este clar, România e o poveste frumoasă! Dacă îi mângâi paginile dai de munți falnici îmbrățișați de păduri umbroase și râuri limpezi, de dealuri domoale, câmpii cu iarbă fragedă, sate ancorate într-un timp arhaic și orașe atinse de patina istoriei. Recomand cu mare drag și cu o tolbă de fotografii: Iași, Mănăstirea Dragomirna, Comănești, Salina Târgu Ocna, Slănic Moldova, Cariera de andezit de la Suseni, Drăușeni, Homorod, Cața, Coloanele de bazald de la Racoș, Lacul de Smarald din Racoș, Poiana narciselor din Vad-Șercaia, Mănăstirea rupestră din Șinca, Moara pe apă din Ohaba, Cetatea Făgărașului, Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus, Mănăstirea Cisterciană Cârța, Castelul de Lut Valea Zânelor, Sibiu, Sighișoara, Tinovul Mare din Poiana Stampei, Stâna Turistică Măgura, Vatra Dornei, Mănăstirea Probota, Văleni-Stânișoara, Lacu Roșu, Cheile Vârghișului, Odorheiu Secuiesc, Lacul Sfânta Ana, Tinovul Mohoș, Băile Tușnad, Sinaia, Bușteni, Transbucegi, Platoul Bucegi, Castelul Bran, Cetatea Râșnov, Dino Parc Râșnov, Dolhești, Oradea, Cluj și, cu încheierea anului în Fălticeni.

Dorința nestăvilită de a călători nu m-a purtat doar pe frumoasele meleaguri ale țării, ci, m-a îndemnat să îmi pun pașaportul în rucsac și să pornesc în lumea largă. Și uite așa, fie cu mașina, fie cu avionul, în 2018 am ajuns în cinci țări: Germania, Grecia, Bulgaria, Ucraina și Italia. Șiragul de amintiri colorate poartă semnături din Berlin, Lithotopos, Volos, Insula Skopelos, Portaria, Makrinitsa, Veliko Târnovo, Arbanași, Cernăuți, Camenița, Bari, Alberobello, Polignano a Mare și Matera.

Și pentru că toate aceste destinații au fost de poveste, marea lor majoritate au fost transpuse în articole pe blog. Spun aproape toate pentru că, în decursul celor nouă ani de călătorii, s-au adunat zeci și zeci de experiențe minunate. Toate merită spuse. Așa că, din cele 85 de povești spuse cu inima lăcrimând a fericire, unele sunt despre destinații văzute în anii trecuți. Nu știu dacă am reușit să ajung la sufletul celor care mi-au citit articolele, nu știu nici dacă am sădit vreo sămânță de călătorie, însă, ceea ce știu este că cel mai mare impact al unui articol a fost de 64.072 de persoane iar cel mai citit a avut 945 de like-uri. O fi de bine?

Despre 2019 ce pot să spun! Îmi doresc să fiu un om bun, să pot răzbate dincolo de privirile misterioase ale celor pe care îi întâlnesc și să le descopăr sufletul frumos, să fiu sănătoasă și să nu contenesc în a-mi iubi familia. Cât despre călătorii, am foarte multe planuri. Moșul cel cu barbă albă și privire jucăușă mi-a lăsat sub brad o hartă fermecată. De cum am deschis-o am și fixat cu privirea câteva destiații. Ce să spun, să fie un an călător! În final, vreau să vă mulțumesc vouă, dragii mei prieteni, cei care zăboviți pe tarabă și trăiți alături de mine momentele magice din călătorii. Fără voi poveștile mele nu ar prinde viață iar eu nu aș mai fi Sabina, bloggerița din Fălticeni. Un an de poveste să avem!

Nu încetați să iubiți, fiți frumoși și colorați-vă viața cu amintiri prețioase!☺

Dacă ți-a plăcut articolul, poți lăsa un comentariu mai jos!

Pentru a fi la curent cu toate postarile mele apreciază pagina de facebook  și dă follow pe instagram !

[instagram-feed num=3]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here