POFTIM LA AMINTIRI !

POFTIM LA AMINTIRI !

Omul trăiește de două ori, prima dată în realitate și a doua oară în amintire

Honore de Balzac

Amintirile sunt “parfum pentru suflet” și “hrană pentru prezent”. Ingredientele sunt adunate pe măsură ce înaintăm, unii mai grăbiți și alții cu pas domol, pe cărările din labirintul vieții. În momentul în care înțelegi că amintirile depind în cea mai mare măsură de tine, devii mult mai atent la acțiunile tale, la deciziile pe care le îmbrățișezi, la cuvintele pe care le rostești și la oamenii pe care ți-i apropii.

Cum ar arăta o viață fără amintiri? Îmi imaginez un tablou sumbru, pictat în alb și negru, un tablou care nu cunoaște frumusețea zâmbetului, vibrația orgasmică a sufletului, iubirea, pasiunea, prietenia, zbuciumul, un tablou fără momente….

Momentele, un alt subiect… Nu știu dacă divaghez sau nu. Amintirile pot fi puse pe aceeași treaptă cu momentele? Viața este formată dintr-o înșiruire de momente create, regizate și jucate de noi. Ne place sau nu, suntem direct răspunzători de succesul sau eșecul poveștii noastre. Momente frumoase sau momente umbrite de sentimente care ard sufletul, apusuri și răsărituri, îmbrățișări și despărțiri, împliniri, dezamăgiri, explozii de bucurie, agonie, toate acestea sunt cărămizi care formează temelia propriei persoane.

Cu ceva timp în urmă am hotărât să schimb macazul, să îmi reorganizez prioritățile și să trec la un alt nivel. Am înțeles că viața e o călătorie frumoasă, ofertantă, aventuroasă dar în același timp plină de neprevăzut. Am ales să fiu un călător relaxat și pozitiv în detrimentul rolului de turist veșnic organizat și închistat în planuri și rigori. Am ales să visez, să îmi doresc, să verbalizez, să mă bucur și să creez amintiri. Am ales să călătoresc, să trăiesc acele experiențe intense și unice care fac mai mult decât o mie de cuvinte la un loc.

Sunt realmente îndrăgostită de călătorii și datorită acestora am ajuns să mă cunosc pe mine însămi. Mai mult decât atât, adoptând acest “stil de viață”, am devenit o persoană relaxată, fericită, deschisă și liberă. Iubesc emoția pregătirii bagajelor, care la drept vorbind, îmi solicită destul timp. Ador acea depășire a zonei de confort care începe odată cu închiderea portierei mașinii. Da, îmi place să călătoresc cu mașina și fiecare început de aventură este punctat cu selfie-ul de rigoare.

Am creionat de-alungul anilor amintiri prețioase, amintiri pe hârtie, amintiri în foldere pe calculator, amintiri în suflet, amintiri în gând. Le-am adunat cu emoție și dragoste. Mi-e greu să scriu pentru că îmi revin mereu și mereu în minte imagini pline de culoare și de viață. Trăiesc amintirile în prezent, simt parfumul locurilor vizitate și mă învăluie nostalgia. Cum aș putea să păstrez toate aceste lucruri minunate care îmi întineresc sufletul și mă fac să mă simt ca o adolescentă? Le voi aduna și le voi așeza cu grijă pe TARABA CU AMINTIRI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.