Cum te simți la …? Zâmbesc.
Mă simt stăpână pe situație, poate puțin confuză pentru că ziua mea nu mai este în plină vară și cu fluturași în stomac.☺Asta cu vara cred că este valabilă pentru toată lumea, confuzia e mondială, ce mai! Despre fluturii pictați de imaginația mea în albastrul cerului și galbenul lanului de floarea soarelui, pot spune cu precizie și asumare că sunt doar ai mei și nu au legătură cu cei… 40 și o inimioară.☺
ceasmania.ro
Astăzi este despre mine, despre sufletul meu, despre ce-mi doresc, despre ce-mi place și despre ce-mi dedic. Păi, dacă nu o fac eu, cine să o facă? Da, iau inițiativa, deși, știu cu siguranță că mai sunt și alții cu inițiative lăudabile…surprinzătoare…plăcute…(mă pierd în detalii) pe lângă mine. Iau inițiativa și scriu. De ce scriu? Pentru că îmi place de mor, pentru că viața e frumoasă și trebuie trăită intens, cu baloane și artificii și pentru că astăzi vreau să o fac doar pentru mine.
Îmi dedic o melodie, ba nu, un concert. Astăzi cântă pentru mine 3 Sud Est. Deși toate piesele îmi plac, băieții, știind că astăzi e ziua mea, îmi dedică în mod special piesa ”Stele”. Magic! Mă simt liberă printre stele, dansez în ploaie și sunt cuprinsă de niște emoții teribile.

Îmi fac o cafea, obligatoriu Julius Meinl, cu mult lapte și un cub și jumătate de zahăr. O savurez pe o terasă romantică cu o priveliște de milioane. Am de ales între Grecia, Grecia și Grecia. Sunt atât de previzibilă! Oare ce să aleg?
Sorb o picătură din cafeaua aromată și simt cum licoarea mă învăluie blând și mă duce într-o tihnită fericire. Vis împlinit.

Iau cartea care așteaptă cuminte, de câteva zile, pe noptiera mea. Îi mulțumesc pentru răbdare și înțelegere și mă așez regește în balansoarul meu preferat. E roșu, balansoarul, și e cumpărat cu dedicație specială, pentru mine.☺
Acolo, pe salteluța sa moale și comodă am scris primul articol de pe blog, acolo am dat gata multe cărți și tot acolo mă cuibăresc atunci când vreau să îmi savurez Aperolul Spritz. Îl mai împrumut din când în când și lui pentru că face o cafea demențială, un mic dejun savuros și, mai mult decât atât, face ca viața să fie perfectă. Sunt o norocoasă!

Îmi pun cerceii albaștri pentru că se asortează cu ochii, jeanșii ușor prespălați, tricoul alb cu logoul preferat și multe brățări colorate. Unde plec? Într-o călătorie spre fericire. Știu că e aici, aproape, nu am mult de mers. Deci, îmi iau pantofii nude după care am suspinat atâta și plec. Dar stai, o tușă de ruj roșu, parfumul preferat și…mă împletesc cu fericirea. Astăzi este doar a mea.

Un film bun e tot ceea ce lipsește, dar, nu știu la care să mă opresc. Am atâtea filme care mă răscolesc, însă, azi îmi dedic un film fără drame, fără lacrimi, fără replici tăioase sau intrigi complicate. Îmi fac un bol de popcorn, scot ciocolata cu cremă de mentă din locul secret, dau telefonul pe mute și …play! Rulează ”Pretty Woman”. Relaxare și multe zâmbete. Ce face un film bun din om!☺

Florile mele preferate sunt florile de câmp. Mă și văd pe un câmp incredibil de verde, sub un cer ireal de albastru, învăluită de parfumul suav și proaspăt al sânzâienelor, macilor, gipsăriței sau al margaretelor. Îmi fac un buchet strângând aceste minunății laolaltă. Le leg cu o eșarfă lila și ademenesc un fluture cu aripi de mătase să le însoțească în drumul lor spre inima mea.
Da, buchetul este pentru mine și îl ador.


Cam atât. Astăzi este despre mine și pentru asta îmi dedic sunetul portierei care se închide, sunetul roților care pornesc și sunetul blițului declanșat pentru fotografia care marchează începutul călătoriei. Nu v-am spus că plec? Cadou pentru mine!☺
Cum mă simt la 41 de ani? Perfect!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here