Distracție și adrenalină cu bobul la SKIGYIMES, Harghita

SkiGyimes

Ce faci atunci când drumurile te poartă spre o pârtie care dezvăluie o priveliște spectaculoasă dar zăpada nu e suficientă pentru o tură cu schiurile? Cauți o altă modalitate de a te distra. Ei bine, cam așa s-a întâmplat atunci când am ajuns pe Valea Ghimeșului, în localitatea Lunca de Sus, în fața Complexului SkiGyimes. Faptul că pârtia era golașă, deși drumul până la ea a fost presărat cu peisaje ninse, nu m-a descurajat. Știam că aici voi avea parte de o adevărată aventură și chiar așa a fost.

Ați fost vreodată cu bobul? Vă spun eu, e tare de tot! În țară sunt mai multe locații unde poți avea parte de această experiență, însă eu am trăit-o într-un cadru de poveste, la aproximativ 30 de kilometri de Miercurea Ciuc, acolo unde Harghita și Bacăul își dau mâna. Pista de bob SkiGyimes de la Lunca de Sus, a devenit de câțiva ani o atracție pentru turiștii care vizitează zona sau pentru cei care își doresc să încerce ceva nou.

SkiGyimes cea mai lungă pista de bob din țară

Pista de bob din Complexul SkiGyimes este cea mai lungă din țară, având lungimea de 1300 de metri și diferența de nivel de 120 de metri. Așadar, pornești cu bobul tras pe șină de un dispozitiv asemănător cu cel al unui lift, de la baza traseului aflată la altitudinea de 940 de metri și ajungi la punctul maxim aflat la 1060 de metri.

Punctul maxim al pistei de la SkiGyimes, marcat de o cabană cu terasă panoramică, este locul de unde începe adevărata aventură. Bobul pornește pe un circuit spectaculos, presărat cu multe curbe, un tunel și zone în care se poate atinge viteză mai mare.

Vin cu o precizare pentru cei puțin panicați ca mine, spunând că parcurgerea întregului traseu se face în deplină siguranță. Fiecare bob are manete care declanșează frâna, astfel poți rula pe șine cu ce viteză vrei. Mai mult decât atât, bobul frânează automat la atingerea vitezei de 45 km/h. Deci, bucurați-vă de peisajul care vi se dezvăluie în fața ochilor în momentul în care coborâți pe traseu!

E normal ca după câteva ture pe pista de bob sau pe pârtia de schi să ți se facă foame. La baza pârtiei, chiar în parcarea Complexului SkiGyimes, se află un restaurant. Chiar dacă exteriorul acestuia nu e unul foarte comercial, personalul e de nota 10 iar mâncarea e variată și e foarte bună. Deși am prins o oră în care restaurantul era destul de aglomerat, cei de la restaurant s-au străduit să găsească o masă grupului cu care eram.

Dorință împlinită

Bobul pe șină de la SkiGyimes a fost una dintre dorințele mele din anul care tocmai a trecut. Acum, că dorința mi-a fost îndeplinită, vă invit să vă doriți și voi să ajungeți la Lunca de Sus. Distracția și adrenalina sunt garantate iar experiența e una memorabilă. Ce spuneți?

Nu încetați să iubiți, fiți frumoși și colorați-vă viața cu amintiri prețioase!

Dacă ți-a plăcut articolul, poți lăsa un comentariu mai jos!

Pentru a fi la curent cu toate postarile mele apreciază pagina de facebook  și dă follow pe instagram !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.