Soarele alunecă leneș după dealul incredibil de verde și transformă totul într-o experiență unică, desăvârștă. Natura ”se dă în spectacol” urmând parcă pașii dictați de un regizor cu experiență hollywoodiană. Niciodată nu am simțit că apusul mi se lipește de suflet așa cum am simțit aici, la Pensiunea La Conac.

Unde găsești Pensiunea La Conac

Așezată tihnit pe dealul din Săliștea Veche, la doar 19 kilometri de Cluj, Pensiunea La Conac este o adevărată poveste de iubire. Așa am simțit și așa am trăit fiecare minut petrecut pe domeniul pensiunii. De cum am pășit pe iarba moale care se întinde de jur împrejurul locației am simțit că mă îndrăgostesc. Și m-am îndrăgostit de clădirea care scrutează cu eleganță zările, de livada care stăpânește dealul, de lacul care îmblânzește soarele, de câinii și pisicile care transformă și un om mare în copil, de liniștea tulburătoare și de oamenii frumoși care mi-au ieșit în întâmpinare.

Mi-am dorit foarte mult să zăbovesc câteva zile în zona Clujului. Încropisem câteva trasee destul de ofertante, trasee care să mă poarte în locuri cu povești unice și cu peisaje care merg direct la suflet. Că vorbim despre un sequoia falnic, o pădure bântuită, un sat împietrit în tuf dacitic, o cascadă spectaculoasă, o lagună ascunsă sau numeroase ziduri încărcate de istorii, toate pot transforma o vacanță într-o ”fabrică” de amintiri. Nu lipsea decât o cazare care să se integreze perfect în ”filmul” călătoriei. Ei bine, nu doar că am găsit-o, dar Pensiunea La Conac mi-a și dăruit cel mai frumos apus al verii. 

Pentru a ajunge la Pensiunea La Conac se urmează o cale pietruită care șerpuiește agale printre dealurile din Săliștea Veche. E ocazia perfectă pentru ”a inspira” natură pură și pentru a urmări șoimii în acțiune. Și atunci când ai impresia că nu mai ajungi nicăieri, de după creasta unui deal stăpânit de o troiță, apare pensiunea. E momentul în care simți că ajungi în locul potrivit pentru a începe o poveste. Pentru mine a fost povestea…..verii.

Locul perfect

Pensiunea La Conac e locul perfect pentru a petrece un sejur minunat alături de o gașcă de prieteni. Cele șase camere duble oferă, pe lângă o priveliște care te îndeamnă la relaxare totală, și o intimitate mult căutată în ultima perioadă. Restaurantul mic și cochet se transformă într-un loc cald și primitor atunci când Daniela și Raluca își fac apariția. Eu voi spune că sunt două surori inimoase și tare prietenoase, însă pentru a afla adevărul trebuie să ajungeți să le cunoașteți.☺Booking.com

Cine nu-și dorește să își bea cafeaua de dimineață pe o terasă cu deschidere la natură cu nemiluita! Apoi, în tandem cu joaca pisicilor și zbenguiala poneilor, ziua are parte de un început cum nu se poate mai vesel.

Și pentru că fiecare început e urmat îndeaproape și de un sfârșit, cel de pe dealul conacului e apoteotic. Cina pe terasa pensiunii e una care nu poate fi descrisă ci trebuie musai trăită. Să vă mai spun că la Pensiunea La Conac, după spectacolul apusului urmează cel al număratului stelelor? Locurile sunt la alegere, fie pe terasă, fie în curtea invadată de cântecul greierilor. Eu am ales ciubărul cu vedere la lac. Voi n-ați face la fel?

Povestea verii a ajuns la final

Septembrie s-a așezat peste noi, peste voi și…..peste dealul conacului. O mai fi verdele la fel de intens? S-o mai ridica fumul sobiței care încălzește ciubărul, la fel de elegant spre bolta înstelată? O mai avea laptele de bivoliță același gust?

Un lucru îl știu sigur. Vara asta, la Pensiunea La Conac, am avut parte de un apus care mi s-a tatuat pe suflet. Voi unde ați trăit apusul verii?

Nu încetați să iubiți, fiți frumoși și colorați-vă viața cu amintiri prețioase!☺

Dacă ți-a plăcut articolul, poți lăsa un comentariu mai jos!

Pentru a fi la curent cu toate postarile mele apreciază pagina de facebook  și dă follow pe instagram !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here