Pe-un picior de plai, la Crescătoria de cerbi de la Dârmoxa

Crescătoria de cerbi Dârmoxa

Ce faci atunci când ți-e dor să bați la pas potecile înecate în albastrul cerului? O iei din loc, îndesând în rucsac toată bucuria revederii cu el, muntele. E oare cineva care să nu-l iubească? E oare cineva care să nu-și dorească să simtă libertatea acolo sus, în împărăția uriașilor? Greu de crezut.

Ei bine, soarele e cel care dă startul aventurii. Și pentru că acesta-mi bătea în fereastră și mă mângâia pe suflet, am simțit că e timpul pentru o nouă aventură. Unde? În Munții Bistriței, la Dârmoxa.

Ca să ajungi pe aste meleaguri bucovinene pudrate cu frumuseți neasemuite, îți iei ca reper orașul Vatra Dornei. De acolo, după aproximativ 20 de kilometri parcurși prin mândrele localități Șaru Dornei, Panaci sau Coverca, drumul se avântă cu pante surprinzătoare, căi înguste și pereți stâncoși mărginași, spre destinația finală, cătunul Dârmoxa. Chiar dacă spre finalul călătoriei mașina este greu pusă la încercare, drumul forestier fiind unul ”contopit” cu natura, ceea ce se arată ochiului atunci când ajungi sus, aproape de cer, nu poate fi descris în cuvinte. Nu greșesc atunci când spun că e raiul pe pământ.

Localitatea Dârmoxa este pe buzele tuturor celor care vor să guste și să cunoască natura la ea acasă. Asta pentru că aici, o familie inimoasă a ”așezat” pe vârf de munte o crescătorie de cerbi, Crescătoria de cerbi de la Dârmoxa.

Ajuns pe acest picior de plai ai sentimentul că ai pășit într-o altă lume. Liniștea care învăluie locul, zâmbetul gazdelor care te întâmpină și priveliștea de milioane te îmbie să zăbovești aici cât mai mult.

Pe scurt despre Crescătoria de cerbi de la Dârmoxa

Eu am zăbovit la Crescătoria de cerbi de la Dârmoxa aproximativ două ore. În tot acest timp am bătut la pas cărările din jurul țarcului cu cerbi și căprioare, m-am bucurat de tabloul oferit de Munții Bistriței și Munții Călimani și mi-am amintit de copilărie inspirând mirosul fânului proaspăt.

Cine ajunge la Crescătoria de cerbi de la Dârmoxa e musai să se aventureze în foișorul aflat în partea de sus a proprietății. De acolo de sus, tabloul te unge pe suflet, munții părând a fi agățați de poalele cerului. O minunăție!

Atracția locului sunt, bineînțeles, cerbii și căprioarele. Să vezi aceste animale maiestuoase în mediul lor natural, dar în același timp, să te poți bucura de blândețea din ochii lor și să le poți mângâia, e curată magie.

După un drum pitoresc și o așa plimbare în natură, cu siguranță foamea își va face simțită prezența. Gazdele vă pot oferi o masă tradițională, făcută cu suflet și cu drag de aceste locuri binecuvântate. Și dacă locul v-a fermecat, la Crescătoria de cerbi de la Dârmoxa găsiți și locuri de cazare. Zic să aruncați un ochi pe www.vacantainbucovina.ro 

Mereu am simțit că locurile în care ajung îmi șoptesc duios poveștile lor. Și ce povești! Și ce locuri! Încercați să vă deschideți sufletul și să ascultați cerul, apa, munții și vântul. Veți descoperi fericirea.

Nu încetați să iubiți, fiți frumoși și colorați-vă viața cu amintiri prețioase!

Dacă ți-a plăcut articolul, poți lăsa un comentariu mai jos!

Pentru a fi la curent cu toate postarile mele apreciază pagina de facebook  și dă follow pe instagram !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.