Canon EOS M50

ÎN VACANȚĂ CU CANON EOS M50

Azi, oficial, am devenit melancolică. De dimineață ”am luat la cunoștință” că toamna nu glumește și e hotărâtă să se instaleze, cu eleganța-i specifică, în lumea mea. Ajunsă în acest punct, am făcut apel la arsenalul de vară, răscolind amintirile transpuse în fotografii incredibil de frumoase.

Vara asta a fost una mai mult decât specială, a fost una a călătoriilor mult așteptate, a destinațiilor extrem de ofertante și a poveștilor vizuale care lasă urme adânci…Vara asta a fost despre Croația și despre minunile ei, cocheta capitală Zagreb, frumoasa Insulă Krk și spectaculosul Parc Național Plitvice. Mi-am dorit foarte mult să revin pe coasta Adriaticii, asta după ce la prima mea incursiune pe meleagurile croate, am descoperit locuri care se lipesc iremediabil atât de suflet cât și de obiectivul aparatului de fotografiat. Spun Dubrovnik și cred că spun totul…

Îmi plimb privirea peste sutele de fotografii lăsate în urmă de magica vară și mă întreb, de unde frumusețea lor? Poate din spectacolul desăvârșit al peisajelor  surprinse, din talentul cerului de a crea poezie la ceas de seară sau poate din măiestria aparatului foto de a împleti lumini, culori, zâmbete și pasiune.

Canon EOS M50, partener de călătorie

Da, ați auzit bine, am spus aparat foto. După foarte mulți ani, am plecat în vacanță având în bagaj un aparat de fotografiat. Toată lumea știe că sunt o fană înrăită a telefonului mobil ca accesoriu indispensabil într-o călătorie. Oare cine nu e? Raționamentul este unul foarte simplu: e  mic, ușor de ascuns într-un rucsac sau mai bine zis, într-un buzunar, e din ce în ce mai profi la capitolul foto și îmi dă posibilitatea să împărtășesc în timp real, ceea ce văd eu, pe rețelele de socializare. O să-mi spuneți că în ceea ce privește ultima parte, cea cu bucuria de a arăta cât mai repede minunățiile fotografiate, lucrurile s-au cam schimbat chiar și atunci când ai un aparat foto. Adevărat, am aflat și eu vara asta.☺

Deci, planuri făcute, traseu stabilit, valize super organizate și….surpriză! O cameră foto Canon EOS M 50 aștepta cuminte să își găsească locul în bagaj. Woow! Prima reacție a fost aceea de a intra în panică. Ce fac cu ea, cum funcționează, încape în rucsacul meu special? Apoi am realizat că vacanța mea în Croația va fi una specială. Iubesc fotografiile, iubesc să fac sute, ba chiar mii de fotografii în călătoriile mele și, mai mult decât orice, iubesc să împărtășesc cu prietenii amintirile mele vizuale.

Accesoriul călătorului modern

Acum, așa ca între prieteni, vă mărturisesc faptul că această cameră foto este o adevărată bijuterie. S-a pliat perfect în rucsacul meu, m-a ajutat să creez niște amintiri vizuale fantastice, a fost ușor de folosit și mi-a permis să jonglez cu fotografiile făcute, în timp scurt, pe rețelele de socializare. Asta fac bloggerii de travel, nu?☺

De la primul contact cu camera Canon EOS M50 am înțeles faptul că a fost creată pentru a mulțumi orice tip de pretenții ale călătorului modern, cel care este într-o continuă dinamică, iubitor de simplitate și confort dar, în același timp, cu așteptări ridicate.

Mi-a fost foarte ușor să trec de la telefonul inteligent la camera foto, fără a avea vreo pregătire în prealabil. Mereu am avut impresia că cei care folosesc aparatul de fotografiat sunt adevărați artiști, cu ore întregi de studiu și sute de ore de practică. Încă mai cred asta. Însă, Canon EOS M50 este genul acela de cameră care face ca arta fotografică să fie percepută ca o adevărată aventură în care are loc oricine își dorește.

Canon EOS M50 aparat foto mirorless

EOS M50 este primul aparat foto mirorless Canon dotat cu filmare 4k, ecran tactil cu unghi variabil și cu procesor de imagine Canon DIGIC 8. V-am zăpăcit? La fel am fost și eu când am citit caracteristicile sale. Asta arată clar faptul că eu fac parte din tagma celor care fac fotografie din pură plăcere și din nevoia de a imortaliza fiecare moment și a-l transforma într-o minunată amintire. Sunt o amatoare, recunosc! Asta nu mă împiedică însă să am anumite standarde în ceea ce privește calitatea fotografiilor făcute. Tocmai de aceea am achiziționat un telefon performant, cu calități reale ale modului în care face pozele și, privesc admirativ operele de artă ale celor care creează minunății cu ajutorul camerelor foto profesionale.

Dragilor, faceți cât mai multe fotografii, bucurați-vă de fiecare clipă, de fiecare tablou pe care natura îl crează în mărinimia sa, de fiecare moment în care povestea vizuală atinge perfecțiunea. Puteți face asta de fiecare dată când simțiți nevoia să o faceți, asta pentru că aveți mereu la voi un telefon mobil. Însă, atunci când amatorul din voi își dorește mai mult, vrea o altă calitate a imaginii, vrea detalii care să facă diferența și vrea ca atunci când răsfoiește fotografiile făcute să simtă efectiv că e acolo, în lumea imortalizată, apelați la o cameră foto. Canon M50 ar putea fi alegerea potrivită.

Aaa, să nu uit, pe lângă faptul că acest model beneficiază de senzor CMOS de 24,1 megapixeli și de dimensiune APS-C, pentru a putea realiza niște fotografii de o claritate lăudabilă în condiții diferite de luminozitate, camera foto are și Bluetooth și Wi-Fi. Deci, cu alte cuvinte, am avut liber la a posta pe rețelele de socializare….uraaa!

Fotografia, o pasiune

O să mă întrebați acum dacă îmi voi achiziționa o cameră foto. Era pe listă și, acum după experiența cu camera celor de la Canon, a urcat câteva poziții în topul dorințelor. Sinceră să fiu, eu sunt cea care ține tare de telefonul mobil care, la drept vorbind, mă satisface din punct de vedere fotografic. Însă, Dragoș este cel care e mult mai talentat decât mine în ceea ce privește arta fotografică și mult mai pasionat să aprofundeze acest domeniu. Se vede asta și din fotografia de început a articolului.☺ Așa că, pentru el achiziționarea unei camere foto este o prioritate. Ce să-i faci, fiecare cu pasiunile lui….

Mulțumesc F64, magazinul pasionaților de fotografie, pentru această minunată ocazie de a ”lucra” cu un profesionist! Datorită aparatului Canon EOS M50, primit direct de pe rafturile magazinului unde visurile fotografilor pot deveni realitate, vacanța mea a prins culoare. Ce-ți poți dori mai mult? Poate o lumină bună și un cer pe măsură. Restul…să fie fotografie!

Nu încetați să iubiți, fiți frumoși și colorați-vă viața cu amintiri prețioase!☺

Dacă ți-a plăcut articolul, poți lăsa un comentariu mai jos!

Pentru a fi la curent cu toate postarile mele apreciază pagina de facebook  și dă follow pe instagram !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here